Uitvaart Kevin Mitnick, hacker is overleden

De meest beruchte hacker ter wereld, Kevin Mitnick, is op 59-jarige leeftijd overleden. Hij overleed aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Wanneer de uitvaart precies plaats zal vinden is nog niet bekend gemaakt.

Uitvaart Kevin Mitnick, bekende hacker is 59 jaar oud geworden

Mitnick was een beruchte hacker in de tachtiger en negentiger jaren. Hij werd in die tijd opgepakt vanwege een reeks aan spraakmakende en opvallende hacks. De laatste jaren was hij vooral actief als voorlichter en spreker. Mitnick was de meest gezochte hacker aller tijden. Hij hackte Amerikaanse bedrijven als bijvoorbeeld het Pentagon, NSA, Compaq en Dell. In 1995 werd hij door de FBI aangehouden en in eerste instantie veroordeeld tot 2,5 jaar celstraf. Later werd de straf langer en moest hij vier jaar brommen. Toen hij in 2000 vrijgelaten werd, moest hij beloven nooit meer gebruik te maken van technologische apparaten. Aan die belofte hield hij zich. Behalve als spreker, was Mitnick de laatste jaren van zijn even ook in te huren als securitytrainer.

Wil jij de nabestaanden van Kevin Mitnick condoleren met dit grote verlies? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, helemaal onderaan deze pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie