Uitvaart Theo Smit, wielrenner is overleden

Voormalig profwielrenner Theo Smit is op 72-jarige leeftijd overleden. Hij was al geruime tijd ernstig ziek. Wanneer de uitvaart van Theo Smit gehouden wordt, is nog niet bekend gemaakt.

Theo Smit had als bijnaam ‘De Katapult’ en was een zeer goede sprinter. In de zeventiger jaren boekte hij aardige successen. Zo won hij in 1975 twee etappes in de Tour de France. Een jaar later won hij evenveel etappes in de Ronde van Spanje. Overigens reed Theo Smit gedurende zijn loopbaan geen enkele grote ronde uit. Later werd Smit een succesvol baanwielrenner. In 1980 werd hij Nederlands kampioen op het onderdeel sprint. Later werd hij bondscoach van de Nederlandse baanwielrenners. Sinds 2003 zette hij zich in een speciale commissie in voor de belangen van het Nederlandse baanwielrennen. Begin dit jaar kreeg Theo Smit van de Nederlandse wielerbond het ‘Gouden Wiel’ vanwege zijn bijdragen voor de Nederlandse wielersport.

Wil jij de nabestaanden van Theo Smit condoleren met dit grote verlies? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan deze pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie