Uitvaart Kane Tanaka, oudste mens ter wereld is overleden

In Japan is Kane Tanaka overleden. Ze gold vanaf 2019 als oudste mens ter wereld. Uiteindelijk stierf ze op de leeftijd van 119 jaar en 107 dagen. Tanaka stierf in een verzorgingshuis en over de uitvaart is verder niets bekend gemaakt. Zelf wilde ze heel erg graag de magische grens van 120 jaar halen. Dat bleek haar uiteindelijk niet gegund.

Uitvaart Kane Tanaka, ze stierf op 119-jarige leeftijd

Kane Tanaka werd geboren op 2 januari 1903. Hoewel ze stierf als de oudste mens ter wereld, is ze niet de oudste mens ooit geworden. Die ‘eer’ is nog steeds weggelegd voor de Française Francoise Jeanne Calment. Zij stierf toen ze 122 jaar oud was. Het is een feit dat mensen steeds ouder worden. Er komen ook steeds meer mensen uit boven de leeftijd van 100 jaar. Dit is overigens zeker in Japan het geval. Volgens insiders en doktoren geldt een leeftijd van 120 jaar wel echt als de maximale leeftijd die momenteel gehaald kan worden.

Cola, chocolade en rekenpuzzels

Kane Tanaka was het zevende kind in een gezin van in totaal negen kinderen. In het verzorgingshuis waar ze de laatste jaren leefde had ze duidelijk moeite met praten. Wel genoot ze nog steeds van cola, chocolade en rekenpuzzels. In 2019 erkende Guiness World Records haar als oudste mens ter wereld. Ze kreeg in dat kader een oorkonde en een taart. Ze beschouwde dit als de mooiste dag van haar rijke leven. Haar geheim? Dat was, zo liet ze zelf weten, gematigd en vooral gezond eten.

Lees hier alles over de uitvaartverzekering

Heb jij al eens nagedacht over jouw uitvaart? Hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl lees je alles over deze verzekering en de voordelen die er aan kleven. Ook kun je de verzekeringen hier met elkaar vergelijken. Heb jij herinneringen aan Kane Tanaka? Deel die dan met ons, helemaal onderaan de pagina. Je kunt daar ook condoleances overbrengen aan de nabestaanden van de oudste mens ter wereld.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie