Uitvaart Jose Maria Sison, leider Filipijnen is overleden

In Utrecht is de Filipijnse communistenleider Jose Maria Sison overleden. Sison werd twee weken geleden in het ziekenhuis opgenomen. Wanneer en waar de uitvaart plaats zal vinden is nog niet bekend gemaakt.

Uitvaart Jose Maria Sison, Filipijnse leider is 83 jaar oud geworden

Sison leefde al 35 jaar in zelfverkozen ballingschap in Nederland. Jose Maria Sison richtte in 1968 de CPP op. Om die reden kreeg hij in eigen land een jarenlange celstraf opgelegd. Na die straf vluchtte hij naar Nederland. Hij vroeg politiek asiel aan, maar dat werd afgewezen. Toch werd Sison niet het land uitgezet, omdat de situatie in zijn vaderland simpelweg te gevaarlijk was. In 2007 werd hij wel door de Nederlandse politie opgepakt vanwege vermeende bemoeienis is het beramen van aanslagen in zijn land. Hij werd echter al snel vanwege gebrek aan bewijs weer vrijgelaten. Volgens zijn partij, de CPP moet Sison gezien worden als de grootste Filipijn van de afgelopen eeuw.

Wil jij condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Jose Maria Sison? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan deze pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie