Uitvaart Joop Glimmerveen, leider NVU is overleden

Joop Glimmerveen, voormalig leider van de Nederlandse Volks Unie, is op 94-jarige leeftijd overleden. Over de doodsoorzaak zijn geen mededelingen gedaan. Ook over de uitvaart zijn nog geen mededelingen gedaan.

Uitvaart Joop Glimmerveen, leider NVU is 94 jaar oud geworden

Glimmerveen was de leider van de extreem rechtse Nederlandse Volks Unie. Hij werd in zijn leven verschillende keren door de rechter veroordeeld, onder meer voor het aanzetten tot haat en kreeg in de jaren negentig daarvoor ook een celstraf opgelegd. In 1974 werd Glimmerveen de leider van de NVU, een partij die ooit werd opgericht door ex SS’ers en NSB’ers. Glimmerveen had zelf overigens geen naziverleden. Hij was wel de eerste Nederlandse politicus die zich in ons land openlijk uitsprak tegen de komst van immigranten. Glimmerveen probeerde verschillende keren in de gemeenteraad van Den Haag te komen. Dat lukte hem vanwege ene gebrek aan stemmen niet. Glimmerveen bleef zich desondanks openlijk uitspreken tegen Surinamers en Antillianen. Hij wilde Den Haag blank maken. Gedurende zijn leven radicaliseerde Glimmerveen. Hij verheerlijkte Hitler en Mussert. In 2001 brak hij met de NVU. Vanwege zijn denkbeelden vervreemdde ook zijn familie van hem. Zo namen zijn kinderen een andere achternaam aan.

Wil jij de familie van Joop Glimmerveen condoleren met zijn overlijden? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan deze pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie