Uitvaart John van de Rest, regisseur en producent is overleden

John van de Rest is op 82-jarige leeftijd overleden. Hij overleed in zijn woonplaats Laren. Van de Rest laat twee kinderen achter; Thijsje en Aram. De regisseur was tijdens zijn leven twee keer getrouwd. In eerste instantie was dit met Liesbeth Struppert; later trouwde hij met Josine van Dalsum. Uitvaart John van de Rest; je leest er hier alles over.

Uitvaart John van de Rest; getalenteerde regisseur en producent is 82 jaar geworden

Van de Rest werd bekend vanwege zijn werk als regisseur voor onder meer Pipo de Clown, Een mens van goede wil, Citroentje met suiker, Sesamstraat en Laat maar zitten. Van de Rest volgde zijn opleiding op de toneelschool en wilde acteur worden. Uiteindelijk echter, verrichtte hij zijn werk achter de schermen als regisseur en producent. Van de Rest richtte in 1965 met anderen het Mickery Theater in Loenersloot op. In 1969 werd hij aangesteld als artistiek directeur van het Nieuw Rotterdams Toneel.

Actief in Duitsland voor Joop van den Ende

In de negentiger jaren vertrok de regisseur naar Duitsland, waar hij aan de slag ging voor Joop van den Ende. Over de grens was hij onder meer verantwoordelijk voor Die Wache en John Sinclair.  Ook in het theater maakte Van de Rest in zijn rol als regisseur furore. Hij produceerde onder meer De Fantast, Jeanne d’Arc, Nonsens de Musical, Glazen Speelgoed en Tjechov de Musical. Binnen de musicalwereld is geschikt gereageerd op het overlijden van Van de Rest.

Deel je herinneringen aan John van de Rest

Heb jij speciale herinneringen aan John van de Rest? Deel ze dan hier op de website, helemaal onderaan de pagina. Daar is ook ruimte om condoleances over te brengen aan de nabestaanden.

5/5 - (7 stemmen)
Redactie

1 gedachte over “Uitvaart John van de Rest, regisseur en producent is overleden”

  1. heel veel sterkte Thijsje Aram&Nicole Reza.
    John heeft in 2010 nog een schilderij van mij gekregen zelf gemaakt een blauw Aqarium hangt in de gang van de van Bearlestraat Amsterdam.

    gecondoleerd,

    van Nicole,

    Beantwoorden

Plaats een reactie