Uitvaart Joachim Streich, oud-topvoetballer is overleden

Joachim Streich is overleden. De voormalige profvoetballer uit Oost Duitsland is 71 jaar geworden. Over de doodsoorzaak en over de datum van de uitvaart is verder nets bekend gemaakt. Streich wordt gezien als een van de beste Oost Duitse spitsen ooit. Hij werd niet zelden vergeleken met Gerd Muller, zijn West Duitse collega.

Brons op de Olympische Spelen

Uitvaart Streich speelde 98 interlands voor Oost Duitsland. Hij maakte in al die duels 53 goals en is daarmee nog steeds topscorer aller tijden. In 1972 won Streich brons met Oost Duitsland op de Olympische Spelen in München. Streich was van 1969 tot 1984 international.

Na zijn loopbaan werd Streich trainer

Joachim Streich speelde van 1967 tot 1975 voor Hansa Rostock en daarna nog tien jaar voor FC Magdeburg. In zijn hoogtijdagen was het voor de aanvaller onmogelijk om voor een club in West Duitsland te spelen. De Muur stond er nog en dat werkte zeer beperkend voor voetballers achter het IJzeren Gordijn.  Streich maakte in totaal 223 goals namens FC Magdeburg en werd twee keer uitgeroepen tot de beste voetballer van Oost Duitsland. Na zijn actieve carrière werd Streich trainer. Hij diende onder meer FC Magdeburg en was ook als trainer actief voor Eintracht Braunschweig en FSV Zwickau.

Vergelijk hier de uitvaartverzekeringen

Heb jij wel eens serieus nagedacht over jouw afscheid? En over het afsluiten van een uitvaartverzekering? Hier op AllesOverUitvaartVerzekeringen.nl kun je de beste verzekeringen prima met elkaar vergelijken. Heb jij speciale herinneringen aan de voetballer Joachim Streich? Deel die dan op deze website met ons, helemaal onderaan de pagina.  Daar kun je ook condoleances overbrengen aan de nabestaanden van de overleden voetballer.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie