Uitvaart Jo Ivens, dirigent is overleden

Jo Ivens is op 94-jarige leeftijd overleden. Ivens genoot in den landen grote bekendheid als organist en dirigent. Hij was bekend in Nederland en daarbuiten. Waaraan Ivens is overleden is niets bekend gemaakt, zoals ook niet bekend is wanneer de uitvaart plaats zal vinden.

Uitvaart Jo Ivens, dirigent is 94 jaar oud geworden

Ivens was zijn leven lang actief in de muziek. Hij studeerde aan het Conservatorium in Tilburg en was jarenlang muziekleraar. Verder was hij ruim zestig jaar lang organist en dirigent van de Willibrordusbalisliek. In 1957 richtte hij het Hi=ulster Gemengd Koor op. Met het koor bracht hij in totaal twaalf elpees op. Hij leidde dit koor overigens tot 2003. Ivens deed meestercursussen in Venetië, Perugia en Wenen en gaf les aan het Conservatorium in Rotterdam. Ook dirigeerde hij verschillende keren in de Notre Dame in Parijs. Ook leidde hij het Residentiekoor. Ivens dirigeerde in 2016 voor de laatste keer. Voor zijn werk kreeg Ivens verschillende onderscheidingen en ontving hij eveneens een hoge Pauselijke onderscheiding.

Wil jij condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Jo Ivens? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan de pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie