Uitvaart Jeroen Brouwers, schrijver is overleden

Schrijver, journalist en essayist Jeroen Brouwers is op 82-jarige leeftijd overleden. Brouwers gold als één van de meest begenadigde en gevreesde polemisten van de afgelopen halve eeuw. Over zowel de doodsoorzaak als de uitvaart zijn geen nadere mededelingen gedaan. De door van Brouwers werd overigens bekend gemaakt door Atlas Contact, de uitgever van de boeken van Brouwers. Brouwers stond de afgelopen jaren al wat minder blij in het leven. Zo liet hij in 2021 nog weten ‘er komt niks meer’, toen gevraagd werd of hij nog iets ging schrijven.

Uitvaart Jeroen Brouwers; schrijver is 82 jaar oud geworden

Brouwers’ laatste grote succes was de roman Client E. Busken, in 2021 bekroond met de Libris Literatuur Prijs voor de beste Nederlandstalige roman van het jaar. Brouwers beheerste alle facetten van het schrijversvak. Hij schreef even gemakkelijk romans als losse verhalen, essays en studies. Brouwers werd in 1940 geboren in Batavia. Gedurende zijn schrijversleven werd hij verschillende keren onderscheiden. Zo kreeg hij in 1988 de F. Bordewijkprijs voor het boek De Zondvloed. Voor het boek Geheime Kamers kreeg hij in 2000 de AKO Literatuurprijs.

Deel jouw herinneringen aan Jeroen Brouwers op deze website

Brouwers was een man die nogal eens opzien baarde. Zo weigerde hij de Prijs der Nederlandse Letteren. Dit vanwege het lage prijzengeld dat aan deze prijs verbonden was. Heb jij wel eens nagedacht over jouw afscheid en heb jij in dat kader al een uitvaartverzekering afgesloten? Hier op AllesOveruitvaartverzekeringen.nl lees je alles over deze verzekering en bovendien worden de beste verzekeraars aan jou voorgesteld. Door ze te vergelijken kies je altijd de voor jou beste zorgverzekering.

Heb jij speciale herinneringen aan Jeroen Brouwers? Deel die dan hier op de website met ons. Je kunt er tevens de condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Jeroen Brouwers

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie