Uitvaart Jean Luc Godart, regisseur is overleden

In Frankrijk is de Franse filmregisseur Jean Luc Godart overleden. Waaraan hij precies is overleden, is niet bekend gemaakt. Ook over de uitvaart zijn geen bijzonderheden medegedeeld. Bodart is 91 jaar oud geworden.

Uitvaart Jean Luc Godart, Franse regisseur is overleden op 91-jarige leeftijd

Bodart was in de zestiger jaren een van de meest bekende gezichten van de Franse nouvelle vague. Deze groep filmmakers improviseerden veel in films, ze lieten de camera vrij bewegen en namen veel films niet in studio’s maar in het openbaar op. Godart groeide in eerste instantie in Zwitserland op om later naar Parijs te verhuizen. Daar werd hij ook criticus en essayist voor het blad Cahiers du Cinema. De grote doorbraak van Jean Luc Godart was de lange film A bout de souffle, vrij vertaald ‘buiten adem’. In die film was er een hoofdrol voor Jean Paul Belmondo. Voor deze film krijg hij een prijs op het filmfestival in Berlijn. Voor zijn gehele oeuvre ontving Godart een ere-Oscar.

Wil jij condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Jean Luc Godart? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan deze pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie