Uitvaart Javier Marias, schrijver is overleden

De Spaanse schrijver Javier Marias is overleden. Hij is 70 jaar geworden. Hij overleed aan de gevolgen van een longontsteking die hij opliep door corona. Wanneer de uitvaart plaats zal vinden is nog niet bekend gemaakt.

Uitvaart Javier Marias, schrijver is op 70-jarige leeftijd overleden

Marias geldt als één van de belangrijkste hedendaagse schrijvers van Spanje. Bekende boeken zijn onder meer Aller Zielen, Een hart zo blank en Denk morgen op het slagveld aan mij. Marias verkocht wereldwijd ruim negen miljoen boeken. Zijn werk werd in meer dan 46 verschillende talen vertaald. Zijn zestiende en laatste roman – Tomas Nevinson- kwam vorig jaar uit. De Spaande premier Pedro Sanchez rept van een ’trieste dag voor de Spaanse literatuur’. Sanchez: ‘ Hij was een van de grootste schrijvers van onze tijd. Hij zal altijd fundamenteel onderdeel zijn van onze literatuur.’ De vertaling van zijn laatste boek zal op 21 september uitkomen in Nederland.

Wil jij condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Javier Marias? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, helemaal onderaan deze pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie