Uitvaart Jean Louis Trintignant, acteur is overleden

Persbureau AFP heeft het overlijden van de Franse acteur Jean Louis Trintignant bekend gemaakt. Het persbureau meldde dat hij in het bijzijn van zijn dierbaren is overleden. De acteur is 91 jaar geworden en over de uitvaart zijn geen nadere mededelingen gedaan.

Uitvaart Jean Louis Trintignant, acteur is 91 jaar oud geworden

De laatste grote hit van Trintignant was de filmhuis film Amour. Daarin speelde hij Georges, echtgenoot van een vrouw die steeds meer begint te dementeren. De film kreeg in 2012 de Gouden Palm en won ook een Oscar voor de beste niet-Engelstalige film. Trintignant was sinds de jaren vijftig te zien in meer dan 140 films. Hij werd onder meer bekend vanwege zijn rol in de klassieke thriller Il Conformista. Ook de rol in het romantische drama Trois Couleurs: Rouge mocht er zeker zijn.

Condoleances aan de nabestaanden

Trintignant won in 1968 de Zilveren Beer voor zijn hoofdrol in L’homme qui ment. Ook werd hij bekroond voor zijn rol in de politieke thriller Z op het filmfestival in Cannes. Wil jij condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Jean Louis Trintignant, dan kan dat hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan de pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie