Uitvaart Jayme van Pelt, peuter is overleden

Jayme van Pelt is overleden. De peuter mocht slechts drie jaar oud worden. Jayme overleed aan de zeldzame spierziekte SMA. Hij werd bekend vanwege de donaties die hij kreeg om een behandeling in het buitenland te ondergaan. Over de uitvaart zijn nog geen mededelingen gedaan. Zijn moeder liet op Instagram weten dat ze ‘Jayme vol liefde heeft laten gaan’.

Uitvaart Jayme van Pelt, peuter mocht slechts drie jaar oud worden

Jayme kreeg ter behandeling van de zeldzame ziekte SMA een eenmalige injectie van het middel Zolgensma. Dit was destijds in ons land niet mogelijk. Dit vooral omdat de behandelende artsen in Utrecht niet achter deze behandeling stonden. Er werd vervolgens landelijk veel geld opgehaald voor Jayme, zodat hij de behandeling in het buitenland kon volgen. Toen hij 1 jaar en drie maanden oud was vertrok hij om die reden naar het Hongaarse Boedapest waar hij de injectie kreeg. Het heeft het leven van de peuter echter niet kunnen redden. Overigens is het middel van Zolgensma sinds 1 november 2021 ook vergoed vanuit het basispakket in Nederland.

Wil jij condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Jayme van Pelt? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan deze pagina.

5/5 - (4 stemmen)
Redactie

Plaats een reactie