Uitvaart Jan van Dam, voetbaljournalist is overleden

Voetbaljournalist Jan van Dam is op 30-jarige leeftijd overleden. Hij overleed aan de gevolgen van kanker. Over de uitvaart van Jan van Dam zijn geen mededelingen gedaan. Tijdens zijn leven werkte hij voor het AD en was hij een geliefd FC Utrecht wactcher. Daarnaast was hij fervent verzamelaar van allerhande voetbal attributen.

Uitvaart Jan van Dam, journalist werd slechts 30 jaar oud

Jan van Dam was zoon van Loes Claerhoudt en Harry van Dam. Claerhoudt was voorheen columnist van het AD, terwijl pa Harry jarenlang perschef was bij FC Utrecht. Verder had hij nog een broer, Kees. Zijn vriendin Lisa Ruigrok ontmoette hij ooit op de redactie van het Algemeen Dagblad.

Gedragen shirt van Clarence Seedorf

De meeste verhalen tikte Jan van Dam voor het AD/Utrechts Nieuwsblad. De liefde voor voetbal was groot. Later begon hij met het verzamelen van bijzondere voetbalspullen. Zo was hij apetrots op de badslippers van Robin van Persie. Het zat Jan van Dam niet altijd mee in het leven. Zo leed moeder Loes zestien jaar aan ALS, iets waar ze uiteindelijk ook aan stierf. Behalve voetbal was Van Dam ook volger van waterpolo en rugby. Vlak voor zijn dood kreeg hij van FC Utrecht eigenaar Frans van Seumeren een nieuw pronkstuk voor zijn voetbalcollectie, een door Clarence Seedorf gedragen shirt van AC Milan. Van Dam en Van Seumeren bouwden met de jaren een meer dan goede band op. Behalve FC Utrecht watcher was Van Dam de laatste jaren ook actief als eindredacteur bij AD Sport.

Deel jouw herinneringen aan Jan van Dam op deze website

Denk jij wel eens na over jouw afscheid en ken jij de voordelen van het afsluiten van een uitvaartverzekering? Hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl lees je alles over deze verzekering. Ook kun je de beste verzekeringen hier met elkaar vergelijken. Mocht je dierbare herinneringen hebben aan Jan van Dam, deel die dan met ons, onderaan deze pagina. Je kunt er ook de condoleances overbrengen aan de nabestaanden.

5/5 - (4 stemmen)
Redactie

Plaats een reactie