Uitvaart Ab Wit, bedenker nacompetitie is overleden

Ab Wit is overleden. Wit is 93 jaar oud geworden. Hij genoot grote bekendheid als voorzitter van voetbalclub FC Wageningen en als bedenker van de nacompetitie. In zijn dagelijks leven was Ab Wit huisarts. Over de doodsoorzaak en over de uitvaart van Ab Wit zijn geen nadere mededelingen gedaan.

Uitvaart Ab Wit, huisarts en voetbalman werd 93 jaar oud

Ab Wit ondervond als preses van FC Wageningen dat er voor veel ploegen in de Eerste Divisie weinig spanning was, toen in 1971 de Tweede Divisie verdween. Wit kwam met het plan om de competitie op te delen in vier delen, vier periodes. Zo zijn de periodetitels ontstaan en had elke ploeg voer keer de kans om periodekampioen te worden en zo te promoveren naar de Eredivisie. De eerste nacompetitie werd gespeeld in 1973. De Graafschap won en promoveerde naar de Eredivisie. FC Wageningen nam in 1974 voor de eerste keer deel aan dit aantrekkelijke toetje.

De voordelen van een uitvaartverzekering

Ab Wit werd in 1928 in Houten geboren. Behalve op voetbalgebied was hij ook actief binnen de roeisport. Onder zijn bezielende leiding won studentenroeivereniging Argo tot twee keer toe de Varsity. Dit is de belangrijkste wedstrijden voor studentenroeiverenigingen. Heb jij wel eens nagedacht over jouw afscheid en over jouw uitvaart? En ken jij de voordelen van het afsluiten van een uitvaartverzekering? Hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl lees je alles over deze verzekering en kun je de beste verzekeringen goed met elkaar vergelijken.

Deel jouw herinneringen aan de overleden Ab Wit

Heb jij speciale herinneringen aan Ab Wit? Deel die dan met ons hier op de website, helemaal onderaan de pagina. Ook kun je daar condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Ab Wit.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie