Uitvaart Jan Alma, handbaltrainer is overleden

Handbaltrainer Jan Alma is op 88-jarige leeftijd overleden. Alma had de afgelopen jaren al te maken met een afnemende gezondheid. Wanneer de uitvaart van Alma plaats zal vinden, is nog niet bekend.

Uitvaart Jan Alma, handbaltrainer is 88 jaar oud geworden

Alma was coach van verschillende Nederlandse topclubs. Daarnaast was hij ook bondscoach van de Oranje vrouwen. In 2003 stopte hij als coach. Hij kende als trainer/coach erg veel successen en leidde bijvoorbeeld de vrouwen van Hellas – en ook de mannen- naar de nationale titel. Hetzelfde deed hij bij de mannen van Aalsmeer. Ook vierde hij triomfen bij clubs als Hermes en Quintus. Als bondscoach van de Oranje vrouwen in de periode tussen 1976 en 1978 slaagde hij er in om als eerste coach Nederland de A-status te bezorgen. Voor al zijn goede werk kreeg Alma verschillende onderscheidingen. Zo werd hij erelid van Hellas en het Nederlands Handbal Verbond. Ook kreeg hij de Zilveren Roos van Hermes en heeft hij een plek gekregen in de Hall of Fame van de gemeente Den Haag.

Wil jij jouw condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Jan Alma? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, helemaal onderaan de pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie