Uitvaart Bruno Latour, antropoloog is overleden

De Franse antropoloog Bruno Latour is overleden. Latour is 75 jaar oud geworden. Waaraan hij is overleden is niet bekend gemaakt. Ook over de uitvaart zijn gene nadere mededelingen gedaan.

Uitvaart Bruno Latour, antropoloog is 75 jaar oud geworden

Bruno Latour gold als een van de belangrijkste hedendaagse denkers in Frankrijk en was tevens een van de grootste vernieuwers van de sociale wetenschappen. Latour hield zich tijdens zijn leven met tal van verschillende onderwerpen bezig zoals bijvoorbeeld de sociale constructie van wetenschappelijke feiten. Ook was hij grondlegger van de actor-netwerktheorie. De laatste jaren hield Latour zich vooral bezig met de klimaatverandering. Latour werd in 1947 in Beaune geboren en studeerde filosofie, sociologie en antropologie aan de universiteiten van Dijon, Tours en Parijs. Hij won voor zijn werk verschillende prijzen zoals onder meer de Holbergprijs in 2013. Ook won hij de Kyotoprijs. Verder had hij verschillende eredoctoraten aan universiteiten in Zweden, Zwitserland en ook Canada.

Wil jij condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Bruno Latour? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, helemaal onderaan deze pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie