Uitvaart Jacky Jacoba, honkballer is overleden

De in Nederland zeer bekende honkballer Jacky Jacoba is overleden. Jacoba is 61 jaar oud geworden. Over de doodsoorzaak en de uitvaart zijn nog geen nadere mededelingen gedaan.

Uitvaart Jacky Jaboba, honkballer is 61 jaar oud geworden

Jacoba werd ook wel een powerhitter genoemd. Nog steeds staat het homerun record in de Nederlandse hoofdklasse op zijn naam. Jacoba werd geboren in Willemstad en verhuisde in de tachtiger jaren naar Nederland. Daar ging hij als bevoorrader aan het werk op Schiphol. Zijn eerste schreden op het honkbalveld zette hij bij De Spartaan in Amsterdam. Later ging hij naar Quick Amersfoort, waar hij zijn eerste homerun record met 18 stuks op zijn naam zette. Vervolgens ging hij naar Neptunus in Rotterdam, waar hij zijn record aanscherpte tot 24 homeruns. Dit record staat nog steeds. Later in zijn loopbaan speelde hij nog voor Almere Giants, Haarlem Nicols, Antwerp Eagles en Sparta en ADO in Nederland. In totaal speelde Jacky Jacoba 84 interlands. Hij werd in 1985 en 1987 Europees Kampioen met Nederland en nam in totaal deel aan vier WK’s en drie EK’s. Jacky Jacoba stond bekend als een kleurrijke persoonlijkheid.

Wil jij condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Jacky Jacoba? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan deze pagina.

Rate this post
Redactie

1 gedachte over “Uitvaart Jacky Jacoba, honkballer is overleden”

  1. Ik wil alle broers en zussen van Jacky, kinderen en naaste familie leden condoleren. Jacky, jij bent te vroeg uit ons midden vertrokken. God zal de familie kracht geven om door te gaan.
    Jacky rust zacht.

    Madrina di Malboro( santa Maria)

    Beantwoorden

Plaats een reactie