Uitvaart Jabob Luitjens, ‘Schrik van Roden’ is overleden

Jacob Luitens, ook wel bekend als de ‘Schrik van Roden’ is op 103 jarige leeftijd overleden. Luitjens was de laatst levende bekende NSB’er van Nederland en stond symbool voor alles wat fout was in de Tweede Wereldoorlog. Wanneer de uitvaart van Jacob Luitjens plaats zal vinden is niet bekend gemaakt.

Uitvaart Jacob Luitjens, NSB’er is 103 jaar oud geworden

Luitjens kwam uit aan nationaal socialistisch gezin dat in het Drentse Roden woonde. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd hij lid van de NSB. Hij werd landwachter en verraadde diverse onderduikers en verzetsstrijders. Ook was hij betrokken bij de moorden op een verzetsstrijder en een gedeserteerde Duitse soldaat. Na de oorlog sloeg jij op de vlucht naar Paraguay. Daar bouwde hij een nieuw leven op en trouwde er met een Russische vrouw. Samen met die vrouw kreeg hij drie kinderen. Later verhuisde Luitjens naar Canada. In ons land werd hij in ons land bij verstek tot levenslang veroordeeld. Canada zette hem vervolgens uit en uiteindelijk zou hij slecht drie jaar in de gevangenis verblijven. De laatste jaren van zijn leven woonde Jacob Luitjens in het Friese Lemmer.

Wil jij condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Jacob Luitjens? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan de pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie