Uitvaart Karel van Eerd, Jumbo grondlegger is overleden

Karel van Eerd, grondlegger van de Jumbo supermarkten, is op 84-jaroge leeftijd overleden. Van Eerd was al geruime tijd ernstig ziek. Wanneer de uitvaart van Van Eerd precies plaats zal vinden is op dit moment nog niet bekend. Van Eerd was tot zijn laatste dag president-commissaris van de supermarkt.

Uitvaart Karel van Eerd, grondlegger van Jumbo is 84 jaar oud geworden

Toen Karel van Eerd 18 jaar oud was, ging hij al bij de groothandel van zijn oudoom aan de slag. Nog voor zijn twintigste had hij de leiding. Onder de naam Kroon werd de de eerste supermarkt geopend. In het begin van de jaren tachtig werd vervolgens de eerste supermarkt onder de naam Jumbo geopend. Jumbo was eerst vooral ene regionale speler in het zuiden van het land. Door verschillende overnames werd echter landelijk terrein gewonnen. In 2-007 werd de honderdste Jumbo geopend. In 2009 droeg Karel van Eerd het bedrijf over aan zoon Frits, terwijl zijn zoon Colette in het bestuur kwam. Op dit moment is de Jumbo na de Albert Heijn de grootste supermarkt van ons land. Karel van Eerd wordt gezien als de grondlegger van het ijzersterke fundament onder het succes van de Jumbo supermarkten.

Wil jij de nabestaanden van Van Eeerd condoleren? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl. helemaal onderaan de pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie