Uitvaart Johan de Jong, bioloog is overleden

Bioloog en uilendeskundige Johan de Jong is op 81-jarige leeftijd overleden. De Jong was al enige tijd ernstig ziek en stierf in het bijzijn van zijn geliefden. Wanneer de uitvaart plaats zal vinden, s nog niet bekend gemaakt.

Uitvaart Johan de Jong, bioloog is 81 jaar oud geworden

De Jong deed heel zijn leven onderzoek gedaan naar de kerkuil. Thuis hield hij ook jarenlang een aantal kerkuilen. Zonder zijn inzet was de kerkuil in ons land zo goed als uitgestorven. Johan de Jong had bovendien ruim 36 jaar een natuurrubriek bij Omrop Fryslan. Hij groeide in die rol uit als natuurvraagbaak bij het programma ‘Op en Ut’. Mensen namen altijd contact met hem op als ze een bijzondere waarneming hadden gedaan, iets dat mensen bleven doen nadat hij in 2021 stopte bij de omroep. De Jong is ene echte Fries die in Drachten geboren wed, Aanvankelijk moest hij aan de slag op de boerderij van zijn vader, die vanwege MS klachten zelf de boerderij niet meer alleen kun runnen, Later werd De Jong leraar biologie op een VLO-school. Het meest bekend werd hij echter vanwege zijn reddingsplan voor de kerkuil.

Wil jij de nabestaanden van Johan de Jong condoleren met dit grote verlies? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan deze pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie