Uitvaart Jaap Bijl, wethouder is overleden

Op 77-jarige leeftijd is Jaap Bijl overleden. Bijl was van 1998 tot 2002 wethouder van de gemeente Dordrecht. Dat deed hij namens de VVD. Daarvoor was hij acht jaar raadslid. Over de doodsoorzaak en over de uitvaart van Jaap Bijl zijn geen nadere mededelingen gedaan.

Uitvaart Jaap Bijl; oud wethouder Dordrecht is overleden op 77-jarige leeftijd

Bijl genoot ook bekendheid als onderwijzer en schoolhoofd van de Gemeentelijke Scholengemeenschap Noordendijk. Hij gaf les aan middelbare scholieren en tijdens die loopbaan ergerde Bijl zich aan de Engelse termen die steeds meer gebruik werden in de Nederlandse taal. Om die reden bedacht Bijl onder meer het woord ‘schapetrots’. Als wethouder vervoer was Bijl onder meer actief tijdens de crisis met het driebussensysteem. Dit systeem zou meer reizigers moeten trekken, het tegendeel was echter het geval. Om die reden ontmantelde Bijl in 1998 het project.

Wil jij condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Jaap Bijl? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, helemaal onderaan de pagina.

5/5 - (4 stemmen)
Redactie

1 gedachte over “Uitvaart Jaap Bijl, wethouder is overleden”

  1. Beste familie van meneer Jaap Bijl, gecondoleerd met het verlies van meneer Jaap. Ik wens jullie heel veel sterkte voor de komende tijd waarin jullie dit verlies een plekje moeten geven. Mogen de herinneringen met en van hem jullie de kracht hiervoor geven.

    Beantwoorden

Plaats een reactie