Uitvaart Bernhardt Edskes, orgelbouwer is overleden

Orgelbouwer Bernardt Edskes is op 81-jarge leeftijd overleden. Waaraan hij is overleden is nog niet bekend gemaakt, zoals ook nog niets bekend is gemaakt over de uitvaart.

Uitvaart Bernardt Edskes; orgelbouwer is 81-jaar oud geworden

Bernardt Edskes was broer van orgeldeskundige Cor Edskes. Hij groeide op in Groningen. In die provincie speelde hij al op zijn dertiende op de schnittorgel van de Hervormde Kerk in Noordbroek. Deze orgel stamde van 1696. In 1963 verhuisde hij naar Zwitserland. Hij ging daar werken bij orgelbouwer Metzler & Sohne. In die hoedanigheid was hij in die periode onder meer betrokken bij de bouw van het orgel in de Grote Kerk in Den Haag en de Sint Joriskerk in Amersfoort. In 1968 was hij eveneens betrokken bij de reconstructie van het Schnittgerorgel in de kerk in Nieuw Scharwoude. In 1975 startte hij een eigen firma onder de naam Edskes Orgelbau. Een van de laatste klussen was de bouw van een orgel in de kerk in Moerkappelle.

Wil jij condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Bernardt Edskes? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeirngen.nl, helemaal onderaan de pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie