Uitvaart Hubert Fermina, oud Tweede Kamerlid is overleden

Op 74-jarige leeftijd is Hubert Fermina overleden. Behalve lid van de Tweede Kamer was hij ook enige tijd wethouder van de gemeente Dordrecht. Over zowel de doodsoorzaak en de uitvaart zijn geen mededelingen gedaan. Binnen zijn partij, D66, is geschikt gereageerd op zijn overlijden.

Uitvaart Hubert Fermina, oud politicus is 74 jaar oud geworden

Fermina was de eerste die met een Antilliaanse achtergrond lid werd van de Tweede Kamer. Daarvoor was hij Statenlid voor de provincie Zuid Holland. Verder was hij van 1990 tot 1994 wethouder van de gemeente Dordrecht, de eerste namens D66 in deze stad. In de Tweede Kamer was Fermina met name woordvoerder op het gebied van welzijn, minderhedenbeleid en Antilliaanse zaken. Naar zijn zin in de Tweede Kamer had hij het niet echt. ‘In Den Haag zijn mensen vooral met zichzelf bezig’, liet hij zich destijds ontvallen.

Bijzonder en hoopgevend

Nog later in zijn loopbaan zette hij zich in tegen discriminatie. Dat deed hij als directer van het Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie. Vicepremier Kaag reageerde op de dood van Hubert Fermina. ‘Hij was een geliefd mens en een zeer inspirerende politicus. Zijn overlijden is droevig. Zijn leven is echter zeer bijzonder en hoopgevend geweest’

Wil jij condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Hubert Fermina? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan de pagina.

Rate this post
Redactie

1 gedachte over “Uitvaart Hubert Fermina, oud Tweede Kamerlid is overleden”

Plaats een reactie