Uitvaart Henry Kissinger, diplomaat is overleden

In zijn huis in Connecticut in Amerika is Henry Kissinger overleden. Kisisnger is honderd jaar oud geworden. Over de doodsoorzaak zijn geen mededelingen gedaan. Ook is nog niet bekend wanneer de uitvaart plaats zal vinden.

Kissinger won de Nobelprijs voor de Vrede

Kissinger verwierf grote bekendheid vanwege het feit dat hij lang minister was in het Amerikaanse parlement en omdag hij de Nobelprijs won. Kissinger was onder meer minister van Buitenlandse Zaken en nationaal veiligheidsadviseur van Amerika. Hij doiende onder de presidenten Richard Nixon en Gerald Ford. Behalve minister was hij vooral diplomaat, politicoloog en geopolitiek adviseur. Kissinger was een van de architecten van het vredesakkoord van Parijs. Dit akkoord leidde uiteindelijk tot het einde van de vreselijke oorlog in Vietnam. Kissinger trad in 1974 af vanwege het beruchte Watergate schandaal. Hij bleef echter tot aan hoge leeftijd zeer nauw betrokken bij de wereldpolitiek.

Wil jij de nabestaanden van Henry Kissinger condoleren met dit grote verlies? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, helemaal onderaan deze pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie