Uitvaart Peter d´Hamecourt, journalist is overleden

Journalist Peter d´Hamecourt is overleden. Hij is77 jaar oud geworden. D´Hamecourt overleed aan de gevolgen van een hartstilstand in zijn woning in Frankrijk. Wanneer de uitvaart plaats zal vinden is nog niet bekend gemaakt.

Drieduizend reportages voor het NOS Journaal

D´Hamecourt was journalist maar was vooral bekend als Rusland correspondent voor het NOS Journaal. Vanwege zijn beroep woonde hij van 1989 tot 2008 in Moskou, de hoofdstad van Rusland. Hij versloeg onder meer de val van de Sovjet Unie voor de NOS maar ook voor het Algemeen Dagblad. Voor het NOS Journaal maakte hij een kleine drieduizend reportages. D´Hamecourt gold nadrukkelijk als een voorbeeld voor jonge collega´s. Behalve voor de NOS werkte hij ook voor de Haagse Courant en het Algemeen Dagblad. Voor de laatste krant was hij meteen ook correspondent in het Midden Oosten en Zuid Amerika. In 2008 ging hij met de VUT. Tien jaar later werd hij getroffen door een herseninfarct, waardoor hij deels verlamd raakte.

Wil jij de nabestaanden van Peter d´Hamecourt condoleren met dit grote verlies? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, helemaal onderaan deze pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie