Uitvaart Henk Lanting, muzikant en tekenaar is overleden

In Grolloo in Drenthe is de in Drenthe wereldberoemde Henk Lanting overleden. Lanting werd 71 jaar. Over de doodsoorzaak en over de uitvaart zijn geen nadere mededelingen gedaan.

Uitvaart Henk Lanting, zanger is op 71-jarige leeftijd overleden

Lanting genoot grote bekendheid als muzikant en tekenaar. Ook was hij tekstschrijver. In de zestiger jaren van de vorige eeuw richtte hij de band Groovin’ Sound op. Deze band ging later Child of Nature heten. In deze bands speelde Lanting gitaar en zong hij. Lanting werd eveneens bekend vanwege de liedjes in de Drentse taal. Een bekend liedje is in dat kader wel ‘Naoktstrand’.

Potloodtekeningen van uitzonderlijke kwaliteit

Behalve zanger was Lanting ook een zeer getalenteerde tekenaar. Vorig jaar nog maakte hij een tekening voor het museum van Harry Muskee (C+B Museum) in zijn woonplaats Grolloo. In zijn algemeenheid kan gezegd worden dat de potloodtekeningen van Lanting van uitzonderlijke kwaliteit waren. Collega’s van Lanting hebben geschokt gereageerd op het overlijden van Lanting, die op velen een onuitwisbare indruk gemaakt heeft.

Deel jouw herinneringen aan Henk Lanting op deze website

Heb jij wel eens stilgestaan bij jouw afscheid en wel eens stilgestaan bij de voordelen van het afsluiten van een uitvaartverzekering? Op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl lees je alles over deze verzekering en kun je de verzekeringen goed met elkaar vergelijken. Overigens kun je op deze website, onderaan de pagina, de condoleances overbrengen aan de nabestaanden van de overleden Henk Lanting.

5/5 - (3 stemmen)
Redactie

Plaats een reactie