Uitvaart Henk Groot, voetballer is overleden

In Zaandam is voormalig profvoetballer Henk Groot overleden. Groot is 84 jaar oud geworden. Over de doodsoorzaak en de uitvaart zijn gene mededelingen gedaan. Wel is bekend dat Groot is overleden in een verzorgingshuis in Zaandam.

Uitvaart Henk Groot; profvoetballer werd 86 jaar oud

Henk Groot verruilde samen met zijn broer Cees de amateurs van IJmuiden voor Ajax. In 1963 werd hij gekocht door Feijenoord, dat een bedrag van 250.000 gulden voor de aanvaller betaalde. Bij Feijenoord speelde hij twee seizoenen waarin hij 34 treffers maakte. Ajax besloot hem terug te halen en betaalde 375.000 gulden voor Groot. In 1969 eindigde de loopbaan van Groot abrupt. Hij liep door een doodschop van een Poolse speler een ernstige knieblessure op. Behalve voor Feijenoord en Ajax speelde Groot eveneens voor het Nederlands Elftal. In totaal werd hij 39 keer opgesteld. In die wedstrijden wist hij twaalf keer te scoren.

Deel jouw herinneringen aan Henk Groot op deze website

Heb jij wel eens nagedacht over jouw afscheid? Heb jij in dat kader al een uitvaartverzekering afgesloten? Hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl worden de beste verzekeraars aan jou voorgesteld. Je kunt ze vergelijken om zo de voor jou beste keuze te maken. Heb jij speciale herinneringen aan Henk Groot? Deel ze dan hier op de website, onderaan deze pagina. Je kunt er ook condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Henk Groot.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie