Uitvaart Harm Ottenbros, oud-wereldkampioen is overleden

Harm Ottenbros is op 78-jarige leeftijd overleden. Dit verdrietige nieuws werd door de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie bekend gemaakt. Over de doodsoorzaak en over de uitvaart van Ottenbros zijn geen mededelingen gedaan. Ottenbros werd in 1969 totaal onverwacht wereldkampioen op de weg.

Uitvaart Harm Ottenbros; wielrenner overleed op 78-jarige leeftijd

Harm Ottenbros werd geboren in Alkmaar. Hij was een modale wielrenner, die in 1969 totaal onverwacht wereldkampioen wielrennen werd. Dat gebeurde in het Belgische Zolder, waar hij volkomen onverwacht alle topfavorieten achter zich liet. De jaren voor zijn titel hobbelde Ottenbros tamelijk anoniem mee in het peloton. Hij won eens twee etappes in de Ronde van Zwitserland en een keer een rit tijdens de Ronde van België.

Veel blessureleed na het halen van de wereldtitel

Ook na het glorieus binnenhalen van de wereldtitel kreeg Ottenbros vooral te maken met blessureleed. Hij fietste om die reden amper nog serieuze wedstrijden. In 1976 nam hij dan ook afscheid van de wielersport. Heb jij wel eens stilgestaan bij jouw afscheid en ken jij de voordelen van het afsluiten van een uitvaartverzekering? Hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl lees je echt alles over de uitvaartverzekering. Ook kun je op deze website de beste verzekeraars met elkaar vergelijken.

Deel jouw herinneringen aan Harm Ottenbros op deze website

Heb jij speciale herinneringen aan voormalig wereldkampioen Harm Ottenbros? Deel die dan met ons, onderaan deze pagina op deze website. Daar kun je ook condoleances overbrengen aan de nabestaanden van de voormalig wereldkampioen wielrennen.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie