622 mensen overleden na een coronavaccinatie

Er zijn 622 mensen overleden na een coronavaccinatie. Dat heeft Lareb, een bijwerkingencentrum, bekend gemaakt. Bij een aantal gevallen is sprake geweest van trombose en een ontsteking van de hartspier of het hartzakje. De 622 meldingen zijn gedaan tot februari 2022. In totaal werden tot op dat moment 33,5 miljoen coronavaccins toegediend.

622 mensen overleden na een coronavaccinatie, meldt Lareb

Van de 622 meldingen gingen 471 meldingen over overlijden na een vaccin van Pfizer. Bij 77 meldingen gaat het om AstraZeneca, 71 om Moderna en 20 om Jansen. Van 23 meldingen kon niet nagegaan worden welke vaccinatie toegediend is. Lareb maakte eveneens bekend dat de drie patiënten zijn overleden aan zeldzame bijwerkingen aan een uitgebreide trombose in combinatie met een laag aantal bloedplaatjes na het AstraZeneca vaccin.

Vergelijk op deze website de uitvaartverzekeringen

Ontstekingen aan de hartspier en het hartzakje zijn bekende zeldzame bijwerkingen van coronavaccins. Het is eveneens bekend dat er drie mensen kwamen te overlijden door hartproblemen, waarbij ook infecties een rol kunnen hebben gespeeld. Bij 22 meldingen zouden eventueel bekende bijwerkingen hebben kunnen bijdragen aan het verslechteren van een al kwetsbare gezondheid en een sluimerende onderliggende conditie. Bij deze gevallen kan ook de leeftijd nog een rol gespeeld hebben. Heb jij wel eens nagedacht over jouw afscheid? En heb jij eigenlijk wel een uitvaartverzekering afgesloten? Hier op AllesOverUitvaarverzekeringen.nl kun je alles over deze verzekering lezen. Ook kun je hier de verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken, om zo altijd de voor jou beste keuze te maken.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie