Uitvaart Hannah Goslar, beste vriendin Anne Frank is overleden

In Jeruzalem is Hannah Goslar, de beste vriendin van Anne Frank, op 93-jarige leeftijd overleden. Dat is bekend gemaakt door de Anne Frank Stichting. De doodsoorzaak is niet bekend gemaakt, wel is bekend dat de uitvaart in haar woonplaats Jeruzalem plaats zal vinden.

Uitvaart Hannah Goslar; beste vriendin van Anne Frank is 93 jaar oud geworden

Hannah Goslars vader was ooit hoofd van de persdienst van het Pruisische Ministerie van Buitenlandse Zaken. Na de machtsovername van de nazi’s vertrok het gezin naar Amsterdam. In Amsterdam leerde Hannah Goslar Anne Frank goed kennen. Zo zaten ze bijvoorbeeld op dezelfde school. Door haar vriendinnen werd Hannah ook wel Hanneli genoemd. Anne Frank en Hannah Goslar verloren elkaar uit het oog toen de familie Frank in het haar 1942 onder moest duiken. In concentratiekamp Bergen-Belsen kwamen de twee elkaar in 1945 nog één keer tegen, dit was kort voor het overlijden van Anne Frank. Na de dood van Anne Frank, bleef Hannah Goslar zich inzetten voor de Anne Frank Stichting.

Wil jij de nabestaanden van Hannah Goslar condoleren met dit grote verlies? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan de pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie