Uitvaart Frans Derks, voormalig topscheidsrechter is overleden

Uitvaart Frans Derks
Uitvaart Frans Derks

Frans Derks is overleden. De scheidsrechter werd 89 jaar en overleed in Breda na een kort ziekbed. Over Derks is met gemak een boek te schrijven. Zelf reeg de scheidsrechter de ene anekdote aan de ander tijdens zijn leven. Verbaal was de scheidsrechter dan ook zeer begaafd. Dat maakte dat hij amper gele kaarten nodig had om een wedstrijd tot een goed einde te leiden. Lees hier over het leven van Frans Derks.

Vrijwel nooit een gele kaart

Derks floot van 1956 tot 1978 in de Nederlandse Eredivisie. In al die wedstrijden gaf Derks slechts veertien keer geel en twee keer rood. Het is vandaag de dag niet meer voor te stellen. Derks viel echter vooral op door het kleine strakke broekje dat hij droeg tijdens de wedstrijden. Dat broekje stond nog centraal vorig jaar tijdens een aflevering van Andere Tijden Sport. Niet voor niets luidde de titel ‘Het broekje past nog’. In DWDD gaf Derks in 2019 nog tekst en uitleg oer de documentaire.

Voorzitter Brevok en FC Dordrecht

Nadat hij de fluit aan de wilgen gehangen had, werd Derks voorzitter van volleybalclub Brevok in Breda. Later werd hij voorzitter van voetbalclub FC Dordrecht. Dat bleef hij doen tot 2003. Nog weer later was hij jarenlang voorzitter van de coöperatie Eerste Divisie. Met Frans Derks is de voetbalwereld een markante persoonlijkheid verloren. De voetballerij zal hem missen.

Koester jij dierbare herinneringen aan Frans Derks? Deel ze hier met ons. Onderaan de pagina kun je ook je condoleances overbrengen aan de familie.

Rate this post
Redactie

1 gedachte over “Uitvaart Frans Derks, voormalig topscheidsrechter is overleden”

Plaats een reactie