Uitvaart Folkert Popma, makelaar is overleden

De bekende Friese makelaar Folkert Popma is overleden. Popma is 91 jaar oud geworden. Over de doodsoorzaak en over de uitvaart zijn geen mededelingen gedaan. Popma had een enorm netwerk van invloedrijke mensen. Niet zelden hielp hij burgemeesters en commissarissen van de Koningin aan een passende woning.

Uitvaart Folkert Popma, makelaar is 91 jaar oud geworden

Behalve zijn werk als makelaar, zette Popma zich in voor de voetbalsport en was hij dol op zeilen en kaatsen. Samen met de eveneens bekende Hans Wiegel richtte hij Heeren Zeventien op, een old-boys netwerk. In dit netwerk waren tal van belangrijke Friezen vertegenwoordigd. Vanwege zijn verdiensten voor de maatschappij werd Popma a onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Beelden Piet Paaltjens en Wim Duisenberg

Popma was ook de drijvende kracht achter de totstandkoming van het beeld van Piet Paaltjens bij de Vrouwenpoortbrug in Leeuwarden. Dit beeld werd overigens gemaakt door zijn broer Jentsje, ene bekende kunstenaar. Verder stond hij ook aan het roer van het beeld van Wim Duisenberg, dat nog steeds een mooie plaats in Heerenveen heeft. Heb jij wel eens nagedacht over jouw afscheid? Heb jij al een uitvaartverzekering afgesloten? Hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl lees je alles over deze verzekering. Ook kun je hier de beste verzekeraars met elkaar vergelijken om zo de voor jou beste keuze te maken.

Deel jouw herinneringen aan Folkert Popma op deze website

Heb jij speciale herinneringen aan makelaar Folkert Popma? Deel die dan hier met ons. Je hebt ook de gelegenheid om condoleances over te brengen aan de nabestaanden van de overleden makelaar.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie