Uitvaart Fernando Ricksen, de oud-voetballer is overleden

uitvaart fernando ricksen

Fernando Ricksen, de voetballer van onder andere Fortuna Sittard, AZ, Glasgow Rangers, Zenit en het Nederlands is overleden. Hij is gestorven aan de spierziekte ALS. Ricksen is 43 jaar geworden. Lees meer over uitvaart Fernando Ricksen, zijn loopbaan en laat een condoleance achter.

Jarenlange strijd tegen spierziekte ALS

Zes jaar geleden maakte Fernando Ricksen in het TV-programma De Wereld Draait Door bekend dat hij leed aan de spierziekte ALS. De afgelopen jaren was Ricksen een strijd aan het leveren tegen de ziekte. Het laatste half jaar verbleef hij in een hospice in Schotland waar hij uiteindelijk is overleden.

Carrière Fernando Ricksen

Ricksen begon zijn loopbaan als profvoetballer bij Fortuna Sittard. Nadat hij vervolgens bij AZ in Alkmaar speelde ging hij spelen bij Glasgow Rangers. Hij was een favoriet bij het publiek. In die tijd heeft hij ook wedstrijden gespeeld voor het Nederlands elftal. Daarna heeft hij in Rusland bij Zenit gevoetbald. Daar veroverde hij in 2008 de UEFA cup onder het bewind van Dick Advocaat.

Uitvaart Fernando Ricksen

Woensdag 25 september zal de uitvaart van Fernando Ricksen gaan plaatsvinden. Allereerst zal er een rouwstoet het stadion van Glasgow Rangers passeren. Deze oud-club zal ook de begrafenis van Ricksen betalen. Een uitvaartverzekering is dus niet nodig geweest. De uitvaart zal plaatsvinden in Wellington Church. Daarna zal de dienst in besloten kring worden afgesloten.

Daarnaast hebben veel voetbalclubs een minuut stilte genomen om hem te eren. Daarnaast staan zowel in Nederland als in Schotland supporters stil bij zijn overlijden. Zo ook tijdens de wedstrijd Feyenoord – Rangers:

Hieronder een video van de benefietwedstrijd van een aantal jaar geleden:

Condoleances Fernando Ricksen

Wil je de nabestaanden van Fernando Ricksen condoleren? Of een ervaring delen? Laat hieronder je reactie achter.

3.7/5 - (3 stemmen)
Kasper, Uitvaartverzekering expert
Laatste berichten van Kasper, Uitvaartverzekering expert (alles zien)

4 gedachten over “Uitvaart Fernando Ricksen, de oud-voetballer is overleden”

  1. Alles uit het leven gehaald, ALS slopend en uiteindelijk het laatste. Wat ALS het je niet was overkomen dan was je net ALS mij geweest, onzeker over de toekomst en niet te hoeven stilstaan over het einde.

    Beantwoorden

Plaats een reactie