Uitvaart Emiel Hopman, schaatser is overleden

Voormalig schaatser Emiel Hopman is overleden. De Zaandammer is zestig jaar oud geworden. Over de doodsoorzaak is verder niets bekend gemaakt. Ook is niet bekend wanneer de uitvaart precies plaats zal vinden.

Uitvaart Emiel Hopman, schaatser is slechts zestig jaar oud geworden

Hopman was een topper bij het marathonschaatsen. In het seizoen 1983-1984 won hij liefst vijftien wedstrijden om de marathoncup, waarvan acht op rij. In dat jaar werd hij ook Nederlands kampioen. Hopman maakte ook enige tijd uit van de kernploeg. Daar voelde hij zich echter minder thuis. Op kunstijs was hij echter een ‘hulk’, zoals zijn bijnaam luide. Hopman reed het liefst wedstrijden over honderd, tachtig en zestig kilometer. Ooit reed Hopman tijdens een wedstrijd over 100 kilometer al in de eerste ronde weg. De concurrentie heeft hem vervolgens niet weer terug gezien. Hopman was populair en wordt omschreven als een zeer aardige, vriendelijke en ijzersterke vent,

Wil jij de nabestaanden van Emiel Hopman condoleren met dit grote verlies? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, helemaal onderaan deze pagina.