Uitvaart David Trimble, Nobelprijs winnaar is overleden

Voormalig Nobelprijs winnaar voor de Vrede. David Trimble, is verleden. De politicus is 77 jaar oud geworden. De politieke reus liet het leven na een kort ziekbed. Wanneer de uitvaart van David Trimble is, is niet bekend gemaakt.

Uitvaart David Trimble, politicus is 77 jaar oud geworden

Trimble won de Nobelprijs voor de Vrede in 1998. Hij kreeg de prijs voor zijn rol in de beëindiging van de burgeroorlog die Noord Ierland lang in de greep had. Trimble werd in 1944 geboren in Bangor, een oord nabij Belfast. Nadat hij eerst rechten had gestudeerd, ging hij in 1990 de politiek in. Trimble gaf leiding aan de protestantse UUP partij en speelde een voorname rol in de totstandkoming van het Goede Vrijdag akkoord in 1998. Daarmee kwam een einde aan een bloederige strijd die tientallen jaren duurde tussen de katholieken en de protestanten in Noord Ierland. In 1998 werd hij ook de eerste premier van zijn Noord Ierland.

Wil jij condoleances overbrengen aan de nabestaanden van David Trimble? Dat kan hier op AllesOveruitvaartverzekeringen.nl, onderaan deze pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie