Uitvaart Felix Thijssen, schrijver is overleden

Uitgeverij Luitingh-Sijthoff heeft het overlijden van schrijver Felix Thijssen bekend gemaakt. De schrijver is 88 jaar oud geworden. Waaraan hij is overleden en wanneer de uitvaart precies is, is niet bekend gemaakt door de uitgever.

Uitvaart Felix Thijssen, schrijver is 88 jaar oud geworden

Thijssen werd bekend vanwege onder meer de 12-delige Max Winter serie. Ook won hij de Gouden Strop voor de beste misdaadroman Cleopatra. Ook boeken als Eindspel, de Charlie Mann thrillers en Onder de Spekboom kwamen van zijn hand. Dat laatste boek had overigens veel autobiografische elementen. Thijssen schreef ook talloze jeugdboeken, iets dat hij deed onder pseudoniemen als Ruard Lanser en Phillip van Akooy. In zijn goede tijd was Thijssen in staat om wel acht boeken per jaar te schrijven. Thijssen werd in 1933 geboren in Rijswijk. Op zijn achttiende ging hij bij zijn vader in Frankrijk wonen, om vervolgens in 1981 terug te keren naar Nederland. In 1987 echter, vertrok hij opnieuw naar Frankrijk en in dat land is hij ook gestorven.

Wil jij condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Felix Thijssen? Dat kan hier op de website AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, helemalalonderaan de pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie