Uitvaart Constantijn II, koning Griekenland is overleden

In Athene is Constantijn II overleden. De voormalig koning van Griekenland is 82 jaar oud geworden. Eerder deze week werd hij met ademhalingsproblemen opgenomen in het ziekenhuis. Daar stierf hij later aan een beroerte. Wanneer de uitvaart plaats zal vinden is nog niet bekend.

Uitvaart Constantijn II, laatste koning Griekenland is 82 jaar oud geworden

Constantijn II was de laatste koning van Griekenland tot dat in 1973 de monarchie afgeschaft werd. Hij kwam in 1964 aan de macht, toen hij 23 jaar oud was. Daarvoor was hij een succesvol zeiler die al eens de gouden medaille won op de Olympische Spelen. Nadat Giekenland de monarchie afschafte, leek het er een jaar later op dat Constantijn II terug zou keren toen bleek dat zeventig procent van de bevolking hem terug wilde. Dat gebeurde echter niet. Nadat hij verstoten was, woonde hij enige tijd in Denemarken en Londen. Sporadisch kwam hij nog in Griekenland, bijvoorbeeld tijdens de Olympische Spelen van 2004. In 2013 keerde hij definitief terug in zijn geboorteland. Constantijn II was de peetoom van de Britse kroonprins William en de Nederlandse prins Constantijn.

Wil jij de nabestaanden van Constantijn II condoleren met dit grote verlies? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan de pagina.

Rate this post
Redactie

1 gedachte over “Uitvaart Constantijn II, koning Griekenland is overleden”

Plaats een reactie