Uitvaart Carl Walet, huisarts in Oud Gastel is overleden

uitvaart Carl Walet
uitvaart Carl Walet

Hij was een voorbeelddokter, Carl Walet. Letterlijk dag en nacht stond hij als huisarts voor de bewoners van Oud Gaste klaar. In Residentie De Kroeven in Roosendaal blies de populaire arts zijn laatste adem uit, Carl Walet werd 84 jaar.

Huisarts stond 24/7 voor zijn patiënten klaar

Walet hield praktijk aan huis. Dat huis was overigens een Rijksmonument en voor Walet er aan de slag ging waren de artsen Dautzenberg en Schreuder er al actief geweest. Walet werd geboren in Nijmegen en belandde na zijn studie in Oud Gastel. Walet was zoals men dat noemt van de sociale geneeskunde. Dat betekende dat je voor spoedgevallen dag en nacht bij de huisarts terecht kon en ook dat de wachtkamer elke ochtend al om 07.00 uur van het slot ging. Bovendien hield hij apotheek aan huis.

Maatschappelijk ook zeer betrokken

Walet richtte ook de huisartsenpraktijk in Etten-Leur op en was ook maatschappelijk betrokken. Zo was hij een kwart eeuw voorzitter van tennisvereniging ’t Keperke. Later werd hij benoemd tot erevoorzitter. Zelf sloeg hij tot op latere leeftijd graag een balletje. Ook was hij lid van de Kiwanis club en later van de Probus club. Rond de eeuwwisseling deed Walet de deur van zijn praktijk voor het laatst op slot.

Gezondheid liet de huisarts in de steek

De gezondheid liet de huisarts de afgelopen jaren nogal in de steek. Dat was ook de reden dat hij en zijn vrouw verhuisden naar Roosendaal. Daar stierf hij op 84 jarige leeftijd. Woensdag 7 oktober krijgt iedereen de gelegenheid om de huisarts een laatste eer te bewijzen. Dit gebeurt via een ‘drive trough’ condoleance. Mensen kunnen dan tussen 18.00 uur en 19.00 uur vanaf de mart, met de auto, de fiets of te voet langs de voormalige praktijk van Walet gaan.

Heb jij warme herinneringen aan deze huisarts? Deel ze hier met ons. Onderaan de pagina is ook ruimte voor het overbrengen van condoleances aan de nabestaanden.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie