Uitvaart Gerben Karstens, wielrenner is overleden

In Dongens is oud-wielrenner Gerben Karstens overleden. Hij overleed aan de gevolgen van een herseninfarct. Wanneer de uitvaart van Karstens is, is nog niet bekend gemaakt. Gerben Karstens is 80 jaar oud geworden.

Uitvaart Gerben Karstens, ‘de clown’ is 80 jaar oud geworden

Karstens had als wielrenner de bijnaam ‘de clown’. In totaal won hij zes keer een etappe in de Tour de France en liefst veertien etappes in de Ronde van Spanje. Ook won hij een etappe in de Ronde van Italië. Als amateur won hij in 1964 goud op de Olympische Spelen in de tien kilometer ploegentijdrit. Ook was Karsten de eerste Nederlander (in 1976) die de slotetappe van de Tour de France op zijn naam wist te schrijven. Karsten was een sprinter die in de sport bekend stond om zijn grappen en grollen. Na zijn loopbaan ging Karsten in eerste instantie aan de slag in een fietsenwinkel. Later zeilde hij hele de wereld over en nog weer later bekwaamde hij zich in de golfsport.

Wil jij condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Gerben Karstens? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan de pagina.

5/5 - (6 stemmen)
Redactie

2 gedachten over “Uitvaart Gerben Karstens, wielrenner is overleden”

 1. Gecondoleerd met het verlies van Gerben. Ondanks dat ik hem al lang niet meer gezien/ gesproken heb (voor t laatst bij de begrafenis van zijn moeder) doet t me meer dan ik zou verwachten. Gerben is een paar jaar op onze boerderij (familie Aad en Dien van Leeuwen) in Oud Ade werkzaam geweest. Hij woonden ook een tijd bij ons. Naar schaats koppelwedstrijden o.a. In Kudelstaart reed mijn vader hem naar de wedstrijden. Ook bij criteria’s gingen we met het hele gezin mee. Na een overwinning zaten mijn zus en ik op de stang vd fiets tijdens de ere ronde. Als we dan ‘s avonds thuis kwamen, moesten de koeien nog gemolken worden. De buurt sprak er schande van dat de koeien zo laat gemolken werden. Mijn moeder was als n moeder voor hem. Dat zei hij vaak. Ze deed zijn was en hij was volledig bij ons in de kost. Toen hij olympisch goud won, hing de krans vd overwinning maanden bij ons boven de schoorsteen. Ik heb nog n kaart die hij naar ons stuurde vanuit Tokio met handtekeningen van zijn ploeggenoten. Hij stond bekend als clown. Ook bij ons haalde hij mooie streken uit. De bh van onze jonge huishoudster trok hij van de lijn en plantte hem boven op een wagen met hooi. Dat meisje wist niet waar ze moest kijken. Bij ons in de koeienstal hing hij de balken vol met blote fotomodellen. Mijn vader vond t prachtig.
  Door Gerben is onze hele familie wielren gek. Iedereen kijkt zo veel als mogelijk naar de Tour en vaak wordt er ook live gekeken in Frankrijk. Ondanks dat we elkaar lang niet gezien hebben, heb ik t gevoel dat er een familie lid overleden is.
  Heel veel sterkte en een groet van onze hele familie, Tilly Schrama van Leeuwen.

  Beantwoorden
  • Hey Tilly. Wat bijzonder een reactie van jou te mogen ontvangen. Mijn broer Wimfred heeft jou reactie gedeeld met de familie. Wij allemaal zijn onder de indruk van de vele verhalen en herinneringen die Gerben heeft achtergelaten. Wimfred heeft in zijn speech bij de uitvaart nog de boerderij van van Leeuwen aangehaald in Oud Ade. Ja de herinneringen kwamen bij mij weer naar boven. Het melken, het hooien, sloten bij het “armenland”, de pinken, kievitseieren zoeken, na het melken “stront-skiën”, in de hooiberg spelen en natuurlijk moest ik zien hoe de stier de koeien moest gaan dekken en de lach van je vader. Ik leerde bij jullie biest drinken en met de roeiboot de Rode Polder verkennen. Maar de boer uit Oud Ade werd ook door de biograaf van Jan Janssen aangehaald zie de link op facebook: https://www.facebook.com/100004004012595/posts/pfbid02ER3aFeTg61LdbzC5Gr7gcJFaR55Sa273Gp1YmRDyUZBWiKsUq2kiCcWmwksHP75pl/?sfnsn=mo
   Ja ik heb je ook voor het laatst gezien bij het overlijden van mijn moeder dat was in 2007, alweer 15 jaar geleden. De herinneringen en het medeleven van iedereen voelen wij als een dankbare troost. We zullen zijn gein wel missen. Het lijkt mij leuk je weer te kunnen ontmoeten zodat we de herinneringen aan Gerben nog eens met elkaar kunnen delen.
   Dank je wel Tilly voor je medeleven, ook namens mijn broers en zus.
   Hartelijke groet, Rob Karstens

   Beantwoorden

Plaats een reactie