Sparen voor uitvaart of uitvaartverzekering afsluiten?

Wat is nou verstandiger: sparen voor uitvaart of uitvaartverzekering afsluiten? Daarover kunnen de meningen verdeeld zijn. Toch is het verstandiger om een uitvaartverzekering af te sluiten. Waarom? Dat leggen we je hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl precies uit. Op deze website kun je toch al alles lezen over een uitvaartverzekering en kun je kennismaken met de beste verzekeraars. Door vervolgens uitvaartverzekering vergelijken, weet je zeker dat je altijd de voor jou beste keuze maakt.

Wat is nou beter: sparen voor uitvaart of uitvaartverzekering afsluiten?

Laat het duidelijk zijn; het is altijd zeer verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten. Met een uitvaartverzekering voorkom je met name dat de nabestaanden te maken krijgen met de kosten voor jouw uitvaartverzekering. Hoewel het voor veel mensen nog steeds een taboe lijkt, is het dus erg verstandig om al tijdens het leven over jouw afscheid te praten en om na te gaan welke uitvaartverzekering bij jou past. Door het afsluiten van een uitvaartverzekering, ben jij verzekerd van het afscheid zoals jij dat voor ogen hebt en voorkom je dus dat nabestaanden te maken krijgen met financiële tegenvallers. Ook worden nabestaanden bij een overlijden direct geholpen door de uitvaartverzekeraar. Ze hebben niet direct de beschikking over het spaargeld van de overledene.

Bekijk de voordelen van de uitvaartverzekering van DELA >

Het is verstandiger om een uitvaartverzekering af te sluiten

Natuurlijk zou je ook kunnen gaan sparen voor jouw uitvaart. Daar kleven echter wel een aantal nadelen aan. Zo is het lastig in te schatten welk bedrag je dan zou moeten sparen? En volstaat dat bedrag nog als er een beroep op gedaan wordt? Verder is het zo dat de rente tegenwoordig erg laag is. Sparen kan je in bepaalde gevallen zelfs geld kosten, waardoor sparen niet echt heel interessant meer is en je geld in elk geval niet snel meer waard zal worden. Nog iets; het gebeurt nogal eens dat als mensen komen te overlijden en de uitvaart moet met spaargeld gefinancierd worden, dat het voor de nabestaanden in eerste instantie onmogelijk is om bij het (spaar)geld te kunnen. In dat geval moeten de nabestaanden dus in eerste instantie alsnog voor de kosten opdraaien. Vanuit dat licht bezien is het dus gewoon verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten.

Je zou kunnen kiezen voor het DELA UitvaartPlan

Overtuigd van de voordelen van het afsluiten van een uitvaartverzekering? Denk dan eens aan het DELA UitvaartPlan. Kies je voor DELA, dan kies je voor een betrouwbare verzekeraar die er om bekend staat dat het als geen ander in staat is om de nabestaanden te ontzorgen. En precies dat is waar nabestaanden in een emotioneel roerige periode juist zoveel behoefte aan hebben. Kies je voor het DELA UitvaartPlan, dan weet je dat veel mogelijk is bij een uitvaart. Wil jij liever geen koffie maar wil je de gasten iets anders serveren? Bij het DELA UitvaartPlan is dat geen probleem.

Ontdek de mogelijkheden met het DELA UitvaartPlan >

DELA staat bekend als eerlijk en transparant

Ook belangrijk; als je te maken krijgt met een uitvaartverzekeraar, dan wil je duidelijkheid. DELA staat bekend als open, eerlijk en transparant. Dat geldt ook voor de kosten. Valt de uitvaart dus wat duurder uit, dan zul je daarover altijd ingelicht worden. Via de website van DELA kun je snel zien hoeveel premie per maand je voor een bepaalde uitvaartverzekering betaalt. Vervolgens kun je online de voor jou beste verzekering afsluiten. Het moge in elk geval duidelijk zijn; sparen voor uitvaart of uitvaartverzekering afsluiten? Kies voor een verzekering! Dat is en blijft toch gewoon de beste keuze.

5/5 - (5 stemmen)
Redactie

Plaats een reactie