Uitvaart Benjamin Zephaniah, acteur is overleden

Acteur, schrijver, dichter, muzikant en activist Benjamin Zephaniah is overleden. Dat meldde zijn familie op Instagram. Zephaniah is 65 jaar oud geworden en stief aan de gevolgen van een hersentumor. Wanneer de uitvaart plaats zal vinden, is nog niet bekend gemaakt.

Tegen dierenleed en racisme

Zephaniah was veelzijdig. In 1994 schreef bij bijvoorbeeld het boek Talking Turkeys, dat een enorm succes werd. Hij schreef diverse romans voor tieners waarvan Face wellicht de meest bekende was. Zijn grote doorbraak was echter de rol van Jeremiah Jesus die hij vervulde in de bekende serie Peaky Blinders. Zephaniah had ook nog een eigen band, In 1982 bracht hij een eigen album uit met de titel Rasta. het album was een eerbetoon aan Nelson Mandela. Hij was ook activist en zette zich specifiek in tegen dierenleed en racisme. Mensen die hem gekend hebben noemen hem een begaafd en mooi mens.

Wil jij de nabestaanden van Benjamin Zephaniah condoleren met dit grote verlies? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan deze pagina.

5/5 - (1 stemmen)
Redactie

Plaats een reactie