Uitvaart Alex Brennikmeijer, oud-ombudsman is overleden

Alex Brennikmeijer is op 70-jarige leeftijd overleden. De geboren Groninger was een groot deel van zijn leven actief als Nationale Ombudsman.  Op zijn plotselinge overlijden is geschokt gereageerd, ook door premier Rutte. Hij liet weten intens verdrietig te zijn en wenste via Twitter de nabestaanden veel sterkte.

Benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje Nassau

Brennikmeijer stond bekend als een zeer kritisch denken. Hij stond voor rechtvaardigheid en was in de periode van 2005 tot 2014 Nationaal Ombudsman. Hij behandelde voornamelijk klachten van burgers die vast waren gelopen bij een overheidsinstantie. De Tweede Kamer verlengde zijn termijn als ombudsman nog in 2011 en bij zijn afscheid werd Brennikmeijer benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje Nassau.

Kruiste de degens met de overheid namens de burger

Na zijn werkzaamheden als ombudsman, controleerde hij bestedingen in Brussel en was hij lid van de Europese Rekenkamer. Brennikmeijer volgde een rechtenstudie in Groningen en was later wetenschappelijk medewerker bij verschillende universiteiten. Ook was hij hoogleraar burgerlijk procesrecht. Zijn opvolger was eveneens geschikt door het plotselinge overlijden van Brennikmeijer. ‘Hij kruiste de degens met de overheid namens de burger. De manier waarop nu gewerkt wordt is voor een heel groot deel aan hem te danken.’

Nog niets bekend over de uitvaart

Over de uitvaart van Alex Brennikmeijer is nog niets bekend. Heb jij overigens wel eens stilgestaan bij jouw afscheid en heb jij in dat kader ook een uitvaartverzekering afgesloten? Het is zeer verstandig om dit te doen om zo de nabestaanden niet op te laten draaien voor de kosten. Op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl lees je er alles over en kun jij deze zaken meteen regelen. Koester jij warme herinneringen aan Alex Brennikmeijer? Deel die dan op deze website, helemaal onderaan deze pagina. Je kunt daar ook jouw condoleances overbrengen aan de nabestaanden.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie