Uitvaart Stephen Wilhite, uitvinder GIF-bestand is overleden

Stephen Wilhite is overleden. De Amerikaan overleed op 74-jarige leeftijd in het Amerikaanse St. Milford, omringd door zijn familieleden. Wilhite overleed aan de gevolgen van corona. Tijdens zijn leven genoot hij grote bekendheid vanwege het ontwikkelen van het GIF-bestand. Zijn vrouw Kathaleen maakte zijn overlijden wereldkundig.

Stephen Wilhite is overleden; legende werd 74 jaar

Wilhite werkte in 1987 aan het GIF-bestand. GIF staat voor Graphics Intercharge Format. Wilhite werkte op dat moment voor het bedrijf CompuServe. Het GIF-bestand is erg populair, tot op de dag van vandaag. Met name in chatgesprekken, bij het sturen van reacties en bij het maken van online grappen wordt erg veel gebruik gemaakt van het door Wilhite ontwikkelde GIF-bestand.

”Hij bedacht alles in zijn hoofd”

Een GIF-bestand kun je omschrijven als een korte, bewegende afbeelding, die in het bestand steeds wordt herhaald. Volgens zijn vrouw bedacht hij zijn GIF-bestand helemaal zelf. ‘’Mijn man bedacht alles in zijn hoofd en programmeerde dat daarna op de computer’’, liet zijn vrouw Kathaleen weten. Binnen de computerwereld is met verslagenheid gereageerd op de dood van de programmeur. ‘Hij veranderde de manier waarop wij als samenleving tot op de dag van vandaag communiceren’, was een reactie van een gebruiker het GIF-bestand. Hij slaat daarmee de spijker op de kop.

Heb jij speciale herinneringen aan Stephen Wilhite en dus aan het GIF-bestand? Deel die herinneringen dan hier op de website, onderaan de pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie