Uitvaart Shane Warne, cricketlegende is overleden

Shane Warne is overleden. Warne wordt algemeen gezien als een van de beste cricketspelers die de wereld ooit heeft gehad. Bovendien was Warne ook bekend als verloofde van Elizabeth Hurley, met wie hij overigens nooit in het huwelijksbootje stapte.  Warne overleed op 52 jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartaanval.

Shane Warne is overleden aan de gevolgen van een hartaanval

De Australiër dankte een grot deel van zijn bekendheid aan het jaar 1993. In dat jaar maakte hij de bekende spinbowl, in Manchester in een duel met Engeland. Nog steeds wordt die actie de ‘ball of the century’ genoemd. Tegenstander Mike Gatting wordt nog steeds badend in het zweet van wakker. Warne maakte furore in de Nationale ploeg van 1992 tot 2007. Hij speelde 145 testmatches en nog eens 194 eendaagse wedstrijden. Hij nam in al die duels in totaal 1001 wickets. Alleen de uit Sri Lanka afkomstige Muttiah Munalitharan wist tijdens zijn loopbaan meer spelers uit te gooien.

Deel je herinneringen aan de beste cricketspeler ter wereld op deze website

Warne werd in 1999 wereldkampioen met Australië, na een gewonnen duel met Pakistan.  Tijdens zijn loopbaan kwam Warne een keer minder positief in het nieuws, toen hij positief op doping werd getest. Zijn terugkeer in 2004 was echter glorieus en in 2006 nam hij definitief afscheid als international van Australië. Koester jij warme herinneringen aan deze cricketspeler? Deel die dan met ons hier op deze website, onderaan de pagina.

5/5 - (7 stemmen)
Redactie

Plaats een reactie