Uitvaart Arend Jan Heerma van Voss; hoofdredacteur VPRO is overleden

Arend Jan Heerma van Voss is overleden. De voormalig voorman van de VPRO bereikte de leeftijd van 79 jaar. Heerma van Voss was journalist, omroepbestuurder, programmamaker, schrijver en acteur en leidde de VPRO in de negentiger jaren naar grote hoogte.

Arend Jan Heerma van Voss is overleden; hij werd 79 jaar

Heerma van Voss studeerde rechten in Amsterdam en timmerde daarna aan de weg als journalist van Jazzwereld, Hitweek en Aloha. Later trad hij in dienst van de Haagse Post. In 1979 maakte Heerma van Voss de overstap naar Maandblad Geestelijke Gezondheidszorg om in 1990 neer te strijken bij de VPRO. Bij deze omroep was hij in eerste instantie voorzitter, in de periode van 1990 topt 1996. Van 1996 tot en met 2006 maakte hij furore als hoofdredacteur van de radiotak van deze omroep.

Ook bekend van de sketches van Koot en Bie

Heerma van Voss speelde in verschillende films en was niet zelden te zien in de sketches van Koot en Bie en timmerde zodoende ook als acteur aan de weg. Binnen de VPRO is zeer geschokt en met ‘een gevoel van heimwee’ gereageerd op het overlijden van Heerma van Voss. Mocht je ook speciale herinneringen koesteren aan de omroepman, laat dan op deze website en onderaan deze pagina een bericht achter.

5/5 - (4 stemmen)
Redactie

Plaats een reactie