Uitvaart Sally Kellerman; actrice en zangeres is overleden

Sally Kellerman is overleden. De bekende actrice en zangeres werd 84 jaar. Het meest bekend werd Kellerman vanwege haar rol in de bekende televisieserie Mash en Back to School. Kellerman was al enge tijd ziek.

Sally Kellerman is overleden, actrice werd 84 jaar

Kellerman was gedurende tientallen jaren actief in de televisiewereld. Zo had ze in 1966 al een rol in Star Trek. De grote doorbraak kwam echter in 1970, toen ze een rol kreeg in de zeer populaire serie Mash. In deze serie vervulde ze jarenlang de rol van Major Margaret Houlihan. De serie mondde uit in een aantal speelfilms en ook daarin was Kellerman te zien. Ze leidde in de serie en de films een veldhospitaal.

Genomineerd voor een Oscar en een Golden Globe

Voor haar rol in Mash werd Kellerman gedurende haar even onder meer genomineerd voor een Oscar en een Golden Globe, hetgeen veel zegt over de acteerkunsten van de Amerikaanse. Kellerman was en bleef bijzonder lang actief en was tot aan 2017 nog te zien op de buis. Zo had ze tussen 2014 en 2016 nog een rol in The Young and the Restless. Haar laatste rol was er een in de webserie Decker. Daarin bracht ze een parodie op de ex First lady Hillary Clinton.

Deel je herinneringen aan Sally Kellerman

Het overlijden van Kellerman hakt er stevig in binnen de Amerikaanse televisiewereld. Heb jij ook speciale herinneringen aan Sally Kellerman? Dan kun je die op deze website onder aan deze pagina met ons delen.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie