Uitvaart Gary Brooker; voorman Procol Harum is overleden

In Engeland is Gary Brooker overleden. De oprichter en de voorman van de bekende band Procol Harum stierf aan de gevolgen van kanker. Gary Brooker werd 76 jaar.

Gary Brooker overleden; voorman Procol Harum werd 76 jaar

Brooker was zanger, pianist en songwriter en genoot grote bekendheid als oprichter van Procol Harum. De zanger was al anderhalf jaar ziek. Begin deze week stierf hij op vredige wijze in het bijzijn van zijn familie. Brooker was erg populair in de muziekindustrie. Zo werd hij een ‘fel schijnend, ontvangbaar licht in de muziekindustrie’ genoemd.

Derde plaats in de Top 2000

Procol Harum scoorde vooral met de hit ‘A Whiter Shade of Pale’. Dit nummer heeft al 117 miljoen views op You Tube. Dit jaar stond dit nummer op de derde plaats in de Top 2000. Niet in de laatste plaats omdat dit het favoriete bleek van de vermoorde journalist Peter R. de Vries. Pal voor de begrafenis van De Vries werd de song  tegelijk op alle Nederlandse radiozenders uitgezonden.

Deel je herinneringen aan Gary Brooker

Andere bekende nummers van Procol Harum waren ‘A Salty Dog’ en ‘Homburg’. Procol Harum stond bekend om het zeer orkestrale geluid. Aan de andere kant  wist de band ook wel raad met blues en rock. In de muziekwereld is met ontsteltenis gereageerd op het overlijden van Brooker. Koester jij warme herinneringen aan Gary Brooker? Deel ze dan op deze website, onderaan deze pagina.

5/5 - (7 stemmen)
Redactie

Plaats een reactie