Precies daarom is een uitvaartverzekering zo belangrijk

uitvaartverzekering belangrijk

Ach, dat komt allemaal nog wel. Dat is iets voor later. Heel vaak gaat het zo als gepraat wordt over de uitvaartverzekering. Tot het te laat is. Het hebben van een uitvaartverzekering voorkomt dat nabestaanden met financiële tegenvallers te maken krijgen. Deze week werd het niet afsluiten van een dergelijke verzekering weer even nieuws, na de dood van een jonge vrouw (37) in Wijchen.

Precies daarom is een uitvaartverzekering zo belangrijk; vader kan wens kinderen niet negeren

De vrouw overleed plotseling aan de gevolgen van een gesprongen bloedvat in het hoofd. Een uitvaartverzekering had ze niet. Wel had ze twee kinderen, van respectievelijk twaalf en vijftien jaar oud. Beiden hebben een licht verstandelijke beperking en wonen in een speciale woongroep. Eens in de zoveel weekenden logeren ze bij de vader, die ook het gezag heeft over de kinderen. De twee kinderen waren aangeslagen over de dood van hun moeder. Omdat ze geen verzekering had afgesloten, wachtte haar een gemeentebegrafenis, of beter een crematie. En dat was nou precies wat de twee kinderen niet wilden. Die wilden dat hun moeder begraven werd. Ze vroegen hun vader dit te regelen.

Voorkom dergelijke gevallen

Voor de goede orde, hij en zijn vrouw scheidden in 2013. Contact was er nog amper. ‘Maar omdat dit vanuit de kinderen komt, kun je niet weigeren’, zei de vader van de kinderen. Omdat hij zelf niet zomaar even geld op tafel kon leggen, startte hij een crowdfundingsactie die na een dag al 3000 euro opleverde. Prachtig natuurlijk dit initiatief, maar met een uitvaartverzekering is zoiets dus onnodig. Precies daarom is een uitvaartverzekering zo belangrijk. Bespreek het dus tijdig en voorkom dergelijke gevallen.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie