Uitvaart Clemens Cornielje; voormalig lid Tweede Kamer is overleden

Clemens Cornielje is overleden. De VVD politicus is 63 jaar geworden. Cornielje was in totaal elf jaar lid van de Tweede Kamer en hij was veertien jaar Commissaris in de provincie Gelderland. De politicus was een van de voorvechters van het homohuwelijk, dat in 2001 werd ingevoerd.

Clemens Cornielje is overleden, politicus werd 63 jaar

Premier Rutte reageerde aangeslagen op het overlijden van Cornielje. ‘Hij was een volbloed liberaal die nadrukkelijk stond voor individuele keuzevrijheid’, zo liet de premier weten. Clemens Cornielje was de zoon van een burgemeester. Zijn politieke loopbaan begon als lid van de JOVD, de jongerenafdeling van de VVD. In 1977 was hij vicevoorzitter van de Gelderse JOVD en in 1983 werd hij beleidsmedewerkers van de VVD fractie in de Tweede Kamer. Vijf jaar later werd hij adviseur van de vicepremier, Rudolf de Korte.

Voorvechter van het homohuwelijk

Cornielje was eveneens vier jaar lang adviseur van VVD-leider Frits Bolkestein. In 1994 werd hij zelf lid van de Tweede Kamer. Hij hield zich vanaf dat moment nadrukkelijk bezig met het onderwijs.  Vanaf de negentiger jaren maakte hij zich hard voor het homohuwelijk, dat er dus uiteindelijk in 2001 ook daadwerkelijk kwam.  Heb jij warme herinneringen aan Clemens Cornielje? Dan kun j die op deze website en onderaan deze pagina met ons delen.

5/5 - (8 stemmen)
Redactie

Plaats een reactie